Kód: WU458523
Značka: WÜSTHOF
Série: WÜSTHOF Grand Prix II
Barva / rozměry: délka čepele 23 cm
Materiál: kováno z jednoho kusu
ocel X50CrMoV15
ručně broušené
rukojeť: plast
speciální proces broušení PEtec
vysoká tvrdost čepele 58 HRC

Popis produktu

Kuchařský nůž Grand Prix II je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety.

Série Grand Prix II

  • Vysoce funkční kované nože vyrobené v Solingenu
  • Pro profesionální kuchaře a nadšence v kuchyni
  • Ergonomická, protiskluzová rukojeť ze syntetiky
  • Bezespárá, opatřená nerezovou aplikací s logem značky
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí pro dokonalou hygienu
  • Použita špičková německá legovaná ocel X50CrMoV15
  • Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
  • Tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice
  • Speciální proces broušení PEtec řízený počítačem
  • Přesné ruční honování a leštění pro dokonalé ostří
  • Přísná průběžná kontrola kvality, ostří kontrolováno laserem
  • Standardní tvar záštity
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Prodloužená záruka na výrobní a materiálové vady 15 let

WÜSTHOF, to jsou nože vysoké kvality vyrobené s velkou péčí až do posledního detailu. Přesně tak, jak se od nožů ze Solingenu očekává. Moderní série nožů Grand Prix II, jejichž čepele jsou kovány z jednoho kusu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15, zaujme jednoduchým čistým designem, kvalitou zpracování a následně pak vysokým komfortem použití.

Rukojeť nožů Grand Prix II vyrobená z odolné syntetiky v černé barvě je velmi pohodlná na použití nejen pro svůj ergonomický tvar, ale také pro protiskluzový povrch použitého materiálu. Ten snese mytí v myčce nádobí, pro zachování kvality ostří však doporučujeme ruční mytí, které je pro kvalitní nože vhodnější.

Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF řízený počítačem slouží k tomu, aby byly nože perfektně ostré. Počítač za pomoci laseru proměří ostří nože a zadá robotu informace k perfektnímu nabroušení. Počítačová podpora výroby tak přináší nožům extrémně vysoký počáteční řezný výkon (po celé délce ostří) a jeho dlouhou životnost. Kvalita ostří je vysoká a co je důležité, snadno obnovitelná.

Použité technologie a materiály

K výrobě nožů WÜSTHOF je používána vysoce kvalitní německá ocel X50CrMoV15, jež má cca 0,5 procent uhlíku a jako legovací prvky chrom, molybden a vanad. Díky přidanému chromu je korozivzdorná, což je u kuchyňských nožů žádoucí.

Z ocelového pásu kováním v zápustce vznikají precizní čepele. Ty jsou kaleny 15 minut při teplotě 1070 °C a posléze se ve dvou minutách prudce ochlazují na 60 °C. Následným popouštěním (proces pomalého ohřátí materiálu na teplotu 200 °C po dobu 45 minut) se čepel zbavuje vnitřního pnutí a stabilizuje se její martenzitická struktura. Čepel tak získává optimální požadovanou tvrdost 58° Rockwella a vyšší houževnatost.

Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF s názvem PEtec (Precision Edge Technology) zajišťuje ideální úhel ostří. Jde o špičkovou technologii, kdy jsou nože broušeny za pomoci robotů, které jsou řízeny a kontrolovány počítači. Výhodou tohoto postupu je přesná geometrie po celé délce ostří, pozoruhodný a extrémně vysoký počáteční řezný výkon nože, srovnatelný s ostrou břitvou, a v neposlední řadě dlouhá životnost ostří.

Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

Standardní záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu s protiskluzovým povrchem, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Bezespárý design a dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují hygienické normy.

Broušení nožů WÜSTHOF

Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit, protože se po delším užívání ztupí. K udržení a oživení ostří slouží chromované ocílky, pro broušení nožů pak doporučujeme brusné kameny WÜSTHOF. Pro méně zkušené máme v nabídce i brousky se snazší obsluhou. Postačí několikrát opatrně protáhnout nůž brusnou drážkou a ostří bude obnovené.

Společnost Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG byla založena v Solingenu již v roce 1814 a během dvě stě let její existence se ve vedení vystřídalo již sedm generací rodiny Wüsthofů. Pyšní se jedněmi z nejmodernějších, vysoce automatizovaných výrobních procesů na světě. Například při výrobě nožů v téměř 40 krocích používá na 100 robotů.

Nože značky WÜSTHOF jsou dnes prodávány ve více než 80 zemích světa. Díky použití špičkových materiálů a moderních technologií řízených počítači jsou pohodlné k použití a přípravě jídla. Kulinářské potěšení samo o sobě.

KÓD VÝROBCE: 4585/23

O značce WÜSTHOF

WÜSTHOF

WÜSTHOF je německou rodinnou společností na výrobu kvalitních nožů. Značka byla založena roku 1814 v Solingenu, "městě nožů", kde se vyrábí pořád. Ve svém sortimentu nabízí špičkové nože pro každý úkon, které prochází přísnými kontrolami kvality. Proto jsou oblíbené u profesionálních kuchařů po celém světě.