Kuchařské nože

110 položek celkem
145322 kucharsky nuz kineo wmf 20 cm
Outlet
1 579 Kč –20 %
1 259 Kč
WM1896156032
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
177305 3 kucharsky nuz z jubilejni serie 1778 v delce 24 cm d53c6ed864e4b0a6e6531cf248a910a7
Outlet
13 870 Kč –21 %
10 942 Kč
FDCK8164724H
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč
WU459620
Čínský kuchařský nůž 18 cm Classic Ikon WÜSTHOF
6 069 Kč
WU467318
Čínský kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem WÜSTHOF WU9283
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
Kuchařský nůž Nordic kitchen 20 cm Eva Solo
6 759 Kč –7 %
6 246 Kč
ES515403
Kuchařský nůž Crafter Wüsthof 16 cm
4 769 Kč
WU1010830116
Kuchařský nůž SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell
Novinka
YAX37200
1061200116 PERFORMER Nuz kucharsky 16 cm Wusthof Solingen
6 099 Kč
WU1061200116
Kuchařský nůž 23 cm Classic Ikon WÜSTHOF
4 219 Kč
WU459623
Čínský kuchařský nůž Grand Gourmet PC WMF
3 543 Kč
WM1880406032
Nůž šéfkuchaře TOIVO PROFESSIONAL DAMASCUS Dellinger 20,5 cm DNGRSXLKH64
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 574 Kč –5 %
3 370 Kč
FDCK8192222
Čínský kuchařský nůž Ikon Wüsthof 18 cm
7 659 Kč
WU1010531818
147761 kucharsky nuz 26 cm zwilling pro
3 930 Kč
ZW38401261
Kuchařský nůž Forged Brute 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304105
Kuchařský nůž Victorinox 14 cm
1 390 Kč
VN5520014
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 194 Kč
FDCK8194721
147056 kucharsky nuz twin cuisine zwilling
4 139 Kč –20 %
3 300 Kč
ZW30341201
Kuchařský nůž Grand Gourmet 20 cm PC WMF
2 997 Kč
WM1880396032
Kuchařský nůž 16 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 419 Kč
WU459616
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž