Produkt se už neprodává

Grilovací pánev 27 x 27 cm Durit Protect Plus

litý hliník s nepřilnavým povrchem

Zavolejte nám na 800 112 212 nebo napište, poradíme vám.

Popis produktu

Grilovací pánev Durit Protect Plus od osvědčeného německého výrobce WMF ocení každý milovník chutných grilovaných pokrmů jako jsou šťavnaté steaky, křupavé opečené párečky nebo barevné kousky křehké zeleniny. Připravujte si tyto delikatesy po celý rok a za jakéhokoli počasí v pohodlí své kuchyně!

Její jádro je vyrobeno z hliníku, což je materiál, který vyniká vysokou stabilitou a perfektní tepelnou vodivostí. Pánev se tak nejen rychle a rovnoměrně po celém povrchu zahřeje na požadovanou teplotu, ale je pak také velmi snadné během vaření příslušné teploty korigovat a udržovat.

Své plátky hovězí roštěné, kachní prsíčka či plátky rozmarýnových brambor tak nemusíte neustále převracet a posouvat. Pokrm bude propečený rovnoměrně a vše bude hotové v jeden okamžik. To vám ušetří nejen námahu a čas, ale také cennou energii.

Čtvercový tvar pánve umožní využít plochu pánve na maximum – klobásky, špalíčky cukety, plátky ryby, vše naskládáte úhledně a úsporně vedle sebe.

Nepřilnavá povrchová úprava Durit Protect Plus je vysoce trvanlivá a odolná proti poškrábání.

  • Nepřilnavá povrchová úprava Durit Protect Plus
  • Ideální na přípravu citlivých potravin jako jsou ryby
  • Vyrobena z hliníku – lehký materiál s vynikající tepelnou vodivostí
  • Rychlé a rovnoměrné zahřátí, teplotu snadno korigujete
  • Příčné žlábky vytvoří na pokrmu efektní opečené proužky
  • Ergonomicky tvarovaná rukojeť vyrobena ze speciálního žáruvzdorného plastu
  • Zdravé vaření s minimálním množstvím tuku
  • Přebytečný tuk zůstává v příčných žlábcích
  • Po obou stranách šikovné boční výlevky
  • Pánev je vhodná na všechny typy sporáků kromě indukce
  • Snadno a rychle se čistí, myjte v ruce

Tipy na smažení:

Oleje lisované za studena nejsou vhodné pro smažení na nepřilnavém povrchu, protože jsou při vyšších teplotách nestabilní a jejich složky by se mohly napojit na nepřilnavý povrch a omezit tak jeho nepřilnavé vlastnosti.

Másla či margaríny by se neměly zahřívat na více než 150 °C (margarín cca 170 °C). Hodí se např. pro smažení vajec, palačinek, obalovaných potravin či ryb. Tuk pozvolna zahřívejte, až se objeví malé bublinky, snižte příjem tepla, počkejte až tuk vybublá. Poté můžete začít smažit.

Milovníkům vaření doporučujeme pro smažení přepuštěné máslo. Neobsahuje vodu a bílkoviny, hodí se pro jemné smažení i pro restování při vysokých teplotách 190 °C – 210 °C. Má specifickou chuť a odlišné vlastnosti od běžného stolního másla.

Běžně používané rostlinné oleje, např. řepkový, slunečnicový, či smíšené oleje, vydrží smažení při vysokých teplotách 190 °C – 220 °C. Hodí se pro smažení či fritování většiny potravin, především pak pro restování masa. Při jejich používání ohlídejte, aby nebyl zbytečně přepalován. Pokud olej začne kouřit, je rozpálen na příliš vysokou teplotu.

Ztužené rostlinné tuky také vydrží vysoké teploty 190 °C – 220 °C. Obvykle jsou prodávány v blocích, snadno se porcují. Jsou ideální pro smažení dozlatova. Hodí se pro smažení moučných pokrmů (např. palačinek) a obalovaných potravin (řízků).

KÓD: WM0589674291

Zobrazit celý popis produktuSkrýt celý popis produktu