Formička na bábovku canelé měděná s nerezovým vnitřkem 3,5 cm MAUVIEL
Kód: ML418037Detailní popis produktu
Jedinečné na francouzské specialitě Canelé z oblasti Bordeaux je její křupavá zkaramelizovaná krusta ukrývající jemné nadýchané těsto. Canelé se vyrábí z vajec, cukru, mléka a mouky, dochucené je rumem a vanilkou. Díky extrémní tepelné vodivosti měděné formy je zkaramelizovaná krusta opravdu rovnoměrně propečená. Můžete si být jisti, že s měděnou formou se Váš dezert vydaří.
Série M’passion je určena pro všechny gurmány, kteří si užívají přípravu dezertů stejně jako jejich konzumaci. Naleznete zde široký výběr produktů pro přípravu moučníků a čokoládových specialit. Jsou vyrobeny z mědi, nerezové oceli a hliníku. Série Mauviel M’passion uspokojí touhy náročných milovníků kvalitního dezertu z celého světa.
Jak používat měděné nádobí Mauviel:
Před prvním použitím a po každém použití umyjte nádobí horkou mýdlovou vodou, vypláchněte a osušte.
Nádobí není vhodné do myčky!
Údržba:
- nikdy nepoužívejte na nádobí Mauviel bělidla. Mohlo by dojít k nevratnému poškození
- pokud se vám jídlo přichytne na vnitřní straně, nechejte jej odmočit v horké mýdlové vodě
- během času se při používání mění barva mědi, je to přirozený jev, který nemá žádný vliv na vlastnosti materiálu
- pro obnovu lesklého měděného povrchu používejte čisticí pastu na měď "Copperbrill", pro více informací klikněte zde
- měděné nádobí není vhodné do myčky nádobí! Mycí prostředky v myčce jsou velmi agresivní a výrazně snižují životnost nádobí
Francouzská specialita - bábovičky Canelés de Bordeaux, také známé jako cannelé Bordelais jsou naprosto magické. Malé zákusky s bohatým rumovo-vanilkovým aroma uzavřeným pod křupavou karamelovou krustou. Tuto populární recepturu vyvinul před zhruba 300 lety neznámým kuchař z Bordeaux. Od té doby zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavě hnědý až téměř černý povrch, hořkosladká chuť v prvním soustu, křupavá sladká karamelová krusta perfektně kontrastuje s jemným středem provoněným vanilkou a rumem - to je základní charakteristika tohoto dezertu. Tyto malé bábovičky se po letech opět dostávají na výsluní, a časem určitě budou soupeřit s Crème brûlée o nejoblíbenější karamelizovaný dezert. Pečou se ve speciálních formách- ať už měděných s cínovaným vnitřkem, nebo modernějších silikonových. Často se podávají s koňakem nebo vínem tak jak tomu bývalo dříve na tradičních francouzských degustacích.
Recept na 12-16 báboviček, podle velikosti formy
1/2 litru mléka
2 celá vejce
2 utřené žloutky
1/2 vanilkového lusku nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
3 - 4 lžíce rumu
1 šálek hladké mouky
1 šálek třtinového cukr
2 lžíce másla
máslo na vymazání formiček
cukr na vysypání
Postup:
1. Den předem: svaříme mléko s vanilkou a máslem.
2. Po rozehřátí nechte pozvolna vychladnout
3. Smíchejte mouku a cukr dohromady, pak přidejte vejce a vaječné žloutky, celé přidejte do horké směsi mléka s vanilkou
4. Jemně promíchejte s cílem získat tekutou a hladkou hmotu, jako na lívance, nechte vychladnout, pak přidejte rum.
5. Umístěte ji v chladničce po dobu 24 hodin (48 hodin maximálně).
6. Když jste připraveni péct caneles: předehřejte troubu na 250°C.
7. Velkoryse vymažte formy máslem a vysypte cukrem.
8. Nalijte těsto do forem do výše 3/4 .
9. Umístěte formy na plech, pečte na vysokou teplotu po dobu 5 minut, pak snižte na teplotu 175°Ca pečte po dobu 1 hodiny. (Záleží na vaší troubě, správná doba může být až 1 a čtvrt hodiny!) Shora budou mít hnědou kůrku a budou vlahé uvnitř.
10. Opatrně je vyndejte z forem, dokud jsou ještě horké. Nechejte vychladnout.
11. Podáváme s čajem nebo kávou na snídani, nebo se sklenkou vína či koňaku v pozdním odpoledni nebo večer.
Dobrou chuť!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečicí formy na bábovkuFormy na pečení Mauviel |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 1 kg |
Rozměr: | 4 cm |
Typ produktu: | Forma na pečení |
Série: | MAUVIEL M’passion |
Margin: | E |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
✓ Francouzský výrobce kvalitního nádobí |
Společnost Mauviel působí na trhu v oblasti kulinářství již od roku 1830. Ve všech jejích produktech se odráží typický francouzský cit pro eleganci a mnohaletá zkušenost s výrobou produktů pro vaření. Vlajkovou lodí této značky je excelentní měděné nádobí, které skvěle vede teplo.
Francouzská firma Mauviel sídlí v normandském městě Villedieu-les-Poeles. které je po staletí domovem mědi, jež se zde zpracovává. Z této suroviny se skvělými užitnými vlastnostmi již po několik generací vyrábí ty nejluxusnější produkty pro profesionální i běžné vaření. Mauviel měděné nádobí perfektně vede teplo, čímž výrazně urychluje přípravu pokrmů a spoří tak čas i peníze. Variantu ale nabízí tato značka i pro ty, kteří preferují materiály jako je nerezová ocel, aluminium nebo ten nejkvalitnější nepřilnavý povrch. V pestrém sortimentu najdete například hrnce, pánve, pekáče, kuchyňské náčiní a další pomocníky. Poctivé ruční zpracování, vysoká odolnost a nádherný klasický design dělají z produktů Mauviel ozdobu každé kuchyně.